Image

KRAGT training

Image

KRAGT training is een krachtige groepstraining voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De training geeft kinderen inzicht in het sociaal handelen. Het kind leert zichzelf beter kennen waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

Ieder kind is onderdeel van een groter geheel. Het kind maakt deel uit van verschillende systemen zoals gezin, familie, vrienden, school, sportteam, de wereld waarin we leven. Tijdens de KRAGT training leert het kind hoe hij zich voelt en gedraagt binnen die systemen. De plek en het gedrag van een kind kan per systeem verschillen. Zo kan je kind thuis de oudste zijn en zich meestal open en vrolijk gedragen. Terwijl hij in de klas een van de jongsten is en misschien introvert gedrag laat zien of zichzelf soms buiten de groep plaatst. In de training krijgt het kind meer inzicht in zijn positie binnen de verschillende systemen. Er komen onderwerpen aan de orde als: 'Wat is de invloed van anderen op jou?' 'Hoe geef je je grenzen aan?' en 'Hoe kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?'

Bij veel sociale vaardigheidstrainingen leren kinderen met behulp van een bepaalde zin of een gebaar hun grens aan te geven. Het nadeel daarvan is dat dit al snel een soort van trucje wordt. Tijdens de training werkt dit prima maar in het echte leven blijkt het uiteindelijk meestal minder effectief. De KRAGT training geeft het kind geen kant en klare "oplossing" om voor zichzelf op te komen maar leert hem zichzelf en zijn plek binnen de verschillende systemen beter te kennen. Het kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren.

In de training is ook aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid en hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Je kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.
Het is een multi-sensorische training. Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.

De KRAGT training bestaat uit vijf lessen van ongeveer twee uur. De kosten bedragen EURO 155 per kind. De training wordt gegeven in groepsverband, in groepjes van maximaal zes kinderen.
Op deze pagina en op de facebookpagina van KEI! Coaching wordt aangegeven wanneer de KRAGT trainingen in Luyksgestel plaatsvinden.

Image