Voorjaar met Sammie

Hallootjes,

Hier is Sammie weer eens.
Tjonge, wat een lekker weer is het de laatste dagen hè? Kunnen jullie daar ook zo van genieten?
Ik kijk graag naar al het moois in de natuur. Ieder jaargetijde vind ik wel mooi, maar in het voorjaar vind ik het prachtig om te zien hoe alles weer tot leven komt en er nieuw leven ontstaat.

Aan onze straat ligt een wei en daar dartelen de jonge lammetjes al weer een paar weken rond. Dat vind ik zo leuk om te zien. Ze maken soms zulke grappige sprongen en als ze bij hun mama drinken kwispelen ze keihard met hun staartjes.
In de tuin hangt een vogelkastje en daar hebben meneer en mevrouw Pimpelmees het enorm druk met het voeren van hun jonkies. Ik weet niet hoeveel het er zijn want we mogen niet in het kastje kijken, maar als ik ze hoor piepen dan denk ik dat het er flink veel zijn. Papa en mama Mees hebben het er maar druk mee. Nog eventjes en dan zullen de kleintjes uitvliegen en dan moeten ze op eigen pootjes leren staan.

Maar niet alleen de dieren beginnen aan nieuw leven. In onze achtertuin staat een pergola en daar groeit een Klimhortensia overheen. De eerste jaren zaten er in de lente en zomer alleen maar groene blaadjes aan de Hortensia, maar sinds twee jaar komen er ook prachtige bloemen in. Hele grote schermen van witte bloemetjes zitten er dan tussen het groen van de blaadjes. Ook dit jaar komen er gelukkig weer bloemen in. Dat was wel even spannend want het heeft dit jaar best laat nog gevroren, terwijl de Hortensia al vol stond met knoppen. Gelukkig zit onze Hortensia goed in zijn vel en heeft hij zich niet laten tegenhouden door de vorst. De hele struik staat vol met witte knopjes en sommige knopjes zijn zelfs al open en daar komen de mooie witte bloempjes tevoorschijn.

Als je zo om je heen kijkt zie je dat de natuur overal het voorjaar aangrijpt om een nieuwe start te maken. Ik merk zelf ook dat ik van het mooie weer meteen veel vrolijker wordt. Herkennen jullie dat? Als ik een beetje somber ben of het even niet zie zitten helpt het om even lekker naar buiten te gaan en om me heen te kijken en te genieten van wat de natuur me laat zien.

Oh enne, moe hoef je er niet van te worden hoor. Ik kan ook heerlijk genieten van de natuur vanuit mijn hangmat onder de Klimhortensia 🙂

Geniet van het voorjaar!!!
Toedels Sammie

 

Geef een reactie